Band

 Foto: Ferry Bovet (c)

 • Lex Jongbloed (Leadzang)
  Lex is geboren in augustus 1964, en speelde vanaf zijn middelbare schooltijd ritmegitaar in verschillende rockbands. Na verloop van tijd ontdekte hij dat hij graag meer zong dan gitaar speelde. Het bleek een goede beslissing te zijn, want zijn stem is absoluut uniek. In zijn zangcarriere was hij o.a. de leadzanger van de bekende coverband Seconds, die covers uit de jaren tachtig speelde.

  Zijn belangrijkste invloeden komen van bands als Simple Minds, The Cult, U2 en The Police. Na twintig jaar zingen besloot Lex te stoppen. Maar een jaar later deed Lex auditie voor de rol van zanger bij Police Brutality. Hij werd unaniem gekozen als zanger. Met de wisseling van Police Brutality naar Zenyatta Reggatta daarna kwamen Lex en Rob weer bij elkaar, na jaren niet samengespeeld te hebben. Daarmee was de cirkel weer rond. Met Zenyatta als vertrekpunt besloten de heren ook een échte jaren 80 coverband op te zetten. Daarmee was Secret Journey geboren!

  Lex zingt net zo makkelijk partijen van Sting, als die van Mick Jagger of Bono. Een echte stemkunstenaar!

 • David Guurink (Gitaar)
  David is geboren in September 1996 en daarmee de bescheiden Benjamin van de band, al doet zijn kundige spel anders geloven; hij is een begaafd multi-instrumentalist en speelt net zo makkelijk bas als gitaar. David kan de Andy Summers akkoorden en gitaarriffs (en die zijn vingerbrekend voor veel gitaristen) zeer authentiek en op smaakvolle wijze natuurgetrouw neerzetten, net als de partijen van The Edge en andere grote jaren ’80 helden. Zijn grote inspiratie bronnen zijn gitaristen als: Alex Lifeson (Rush), Randy Rhoads (Quiet Riot, Blizzard of Ozz) en natuurlijk Andy Summers himself (Police). Een muziekliefhebber pur sang met een brede smaak en een enorme techniek en drive op de gitaar.

         

 • Hans de Raadt (basgitaar)
  Hans is geboren in mei 1966, en speelde in verschillende coverbands in de laatste 3 decennia. In deze jaren ontwikkelde Hans een robuuste stijl van bassen, met een groot gevoel voor timing. In zijn rol als bassist beschouwt hij dynamiek in het spelen als de belangrijkste factor, om bij te dragen aan een hoge kwaliteit van de muziek.

  Als kind was hij al een fervent fan van The Police en hij kent al hun werk uit zijn hoofd. Samen met Lex heeft hij 17 jaar in de band Seconds gespeeld. Die jaren zijn belangrijk geweest bij het vormen van zijn stijl van basspel. In juni 2012 stopte de band en Hans ging volledig met pensioen om zich te concentreren op zijn nieuwe rol als vader. Twee jaar later kreeg Hans dankzij een reeks onverwachte gebeurtenissen de gelegenheid om de open plek van de bassist in Police Brutality, de voorloper van Zenyatta Reggatta, te vullen. Hans’ bas-spel is geïnspireerd en beïnvloed door Geddy Lee, Sting en Flea, om er maar een paar te noemen.

 • Rob Boshuijzen (drums)
  Rob is geboren in mei 1967 en al ruim 40 jaar achter zijn drums te vinden, waarbij er altijd een voorliefde voor de jaren 80 muziek aanwezig is. In de loop der jaren heeft hij als motor in de machinekamer van heel wat coverbands, tributebands en eigen werk-bands gefungeerd, en daarmee een gedegen reputatie als live– en studiodrummer opgebouwd.

  Hij heeft albums opgenomen met o.a. Nederlandse symfo/progrock bands als Maryson (met Thijs van Leer), Timelock en ICE, en met artiesten als o.a. Michael Riesenbeck, Gilgamesj en FanFields. Verder heeft hij met een groot aantal artiesten samengewerkt, zoals onder andere Mariska Veres (Shocking Blue) en de ex-leden van de band Vitesse. Met deze laatste heeft hij ook een live DVD en live dubbel-CD opgenomen.

  Als drumdocent was hij onder andere verbonden aan Drumschool Cleuver en aan de International Music School in Den Haag, en kan hij terugkijken op inmiddels bijna 20 jaar doceerervaring. Rob is naast de vaste drummer van Secret Journey een veelgevraagd sessiedrummer en is hierdoor ook regelmatig door het hele land te zien.